Ote säännöistä:

Pyhät keisarilliset marttyyrit ja Anna Taneeva Suomessa muistoyhdistys ry.

Tarkoitus ja toiminnan laatu


Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia, tehdä tunnetuksi ja ylläpitää historiallisia Keisari Nikolai II:n ja hänen perheensä kesänviettopaikkoja Virolahdella ja Keisarinnan hovineiti Anna Taneevan muistopaikkoja Helsingissä

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pitää luentoja ja jakaa tietoa eri medioissa Keisari Nikolai II:n sekä hänen perheensä ja Anna Taneeva-Virubovan elämästä sekä opastaa voittoa tuottamatta pyhiinvaellusmatkoja Virolahdella ja Helsingissä ja ohjaa seurueita ao. paikoille kertoen kulttuurillisista ja historiallisista tapahtumista ja henkilöiden elämästä Suomessa. Tekee yhteistyötä Suomen ja Venäjän kulttuuriministeriöiden, museoiden ja muiden viranomaisten kanssa. Toimintansa tukemiseksi yhdistys järjestää luvan saatuaan rahankeräyksiä ja myyjäisiä sekä voi ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseksi ja omistaa toiminnan kannalta tarpeellista kiinteää sekä irtainta omaisuutta.

Jäsenet
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä: Luonnolliset henkilöt ja oikeuskelpoiset yhteisöt Suomesta ja ulkomailta, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Varsinaiset jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen kokouksen päätöksellä voidaan valita yhdistyksen kunniajäseniä. Jäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen toimintaan ja käyttää kokouksissa äänioikeuttaan.

Yhdistyksen rekisterinumero: 196716
Y-tunnus: 2345017-8
Yhdistyksen rekisteröintipäivä: 06.07.2007